Brød og Boller

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der er fuldkornsbrød. Få styr på det hele her.

Krav til fuldkornsindhold i fuldkornsbrød er mindst 50 % fuldkorn regnet på brødets tørstof (% TS) og mindst 30 % fuldkorn regnet som QUID.* Begge dele skal være opfyldt.

I Danmark kan man finde forskellige typer fuldkornsbrød og boller, som kan variere meget i farve og form.

Kig efter det orange fuldkornslogo når du handler, så er du sikker på at få noget fuldkornsbrød med hjem!

* Vægten af tørstof fra fuldkornsingredienser i % af den samlede vægt af tørstof i færdigvaren. QUID er forholdet mellem vægten af alle fuldkornsingredienserne og vægten af det færdige brød regnet i procent.

Øvrige krav til fuldkornslogomærket brød

• Fedt = højst 7 g/100 g
• Sukkerarter totalt = højst 5 g/100 g
• Salt = højst 1,0 g/100 g
• Kostfiber = mindst 5 g/100g

Over 22.000 følgere på Facebook

facebook alt
Få de seneste opskrifter og deltag i konkurrencer og events.

Fuldkornsapp'en

Find lækre fuldkornsopskrifter i fuldkorns app'en. Hent den til både iOS og Android.

Andre fuldkornsprodukter