|
Rikke Iben Neess
rikn@di.dk
+45 30 38 15 36
|
Se Fuldkornspartnerskabets pressemeddelelser her.
Følg også fuldkornspartnerskabets pressemeddelelser og nyheder hos MyNewsDesk http://www.mynewsdesk.com/dk/fuldkornspartnerskabet
Hvis du har spørgsmål vedrørende presse, pressefotos eller fuldkornslogoet, så kontakt kampagneleder Rikke Iben Neess.
Januar 2016
Landet rundt deltager virksomheder, kommuner, hospitaler, supermarkeder, bagere og mange andre i markeringen af Årets Fuldkornsdag, som finder sted den 22. januar.
Årets Fuldkornsdag skal minde danskerne om, at de skal huske deres 75 gram fuldkorn om dagen. Det gælder ikke kun denne dag, men året rundt. For selvom fuldkorn er blevet mere udbredt, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet, at kun 30 procent af danskerne spiser de anbefalede mængder
Oktober 2015
For den gruppe af unge der spiser mindst fuldkorn, er indtaget helt nede på 23 gram fuldkorn om dagen, hvilket er mindre end en tredjedel af den anbefalede mængde. Det viser tal fra DTU Fødevareinstituttet. En ny kampagne fra Fuldkornspartnerskabet skal få unge til at spise mere fuldkorn.
Oktober 2015
Underviser du madhåndværkere, og har du den gode smag i højsædet? Så er der hjælp at hente. Fuldkornspartnerskabet lancerer et gratis undervisningsmateriale om fuldkorn til undervisning af kommende generationers madhåndværkere.
September 2015
I september er det to år siden, at fuldkorn fik sit helt eget officielle kostråd. Men til trods for et øget fokus på sundhed via kostråd og den generelle sundhedsbølge, mangler danskerne fortsat viden om fuldkorn, viser undersøgelse.
September 2015
Den 22. september kåres vinderen af Danmarks Bedste Fuldkornshvedebrød, når bagere og konditormestre i Danmark afholder konkurrencen om Danmarks Bedste Brød og Kager på Rådhuspladsen i København
August 2015
Mejetærskerne er kørt på markerne, og høsten er i gang. Nye tal viser, at HELE kornet anvendes i langt højere grad nu end tidligere, fordi danskerne har fået smag for fuldkorn. Men kender du kornets rejse fra jord til bord?
Download vores faktaark om fuldkorn
August 2015
Skolestarten er i gang, og det betyder, at det igen er tid til at smøre madpakker. Men kun knap halvdelen af alle danske børn spiser den anbefalede mængde fuldkorn. Her giver diætist fra Diabetesforeningen og Fuldkornspartnerskabet inspiration til mere fuldkorn i madpakken.
Download vores faktaark om fuldkorn
Juli 2015
At spise glutenfrit er ikke ensbetydende med en kost uden fuldkorn. Fuldkorn kan nemlig også være glutenfri. Der findes mange muligheder bl.a. majsmel, brune ris, røde ris, rismel, ris flager, glutenfri havregryn og hirsemel. Fuldkornspartnerskabet, der arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn, giver sammen med diætist Mia Rasholt fra Cøliakiforeningen tips til mere glutenfri fuldkorn i kosten.
Hent lækre glutenfri opskrifter med fuldkorn her
Læs mere om cøliaki og glutenfri fuldkorn her
Maj 2015
"Danskerne er ikke fulde nok - af fuldkorn". Vi spiser mere og mere fuldkorn, men 70% af danskerne spiser stadig ikke de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen. Det vil Fuldkornspartnerskabet lave om på med en ny kampagne.
Hent kampagneplakaten her som pdf
Download vores faktaark om YouGov analysen
Download vores faktaark om fuldkorn
Hent fuldkornslogoet her som pdf
Maj 2015
34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne og kun 2% af dem, lever efter diætens forskrifter. 74% af dem siger, at de ikke vil spise LCHF kost. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.
Download vores faktaark om YouGov analysen
Download vores faktaark om fuldkorn
Hent fuldkornslogoet her som pdf
Læs om konsekvenserne ved at være på proteinkur her
December 2014
Rugbrød er stadig en populær spise til julefrokosten, men flest danskere over 65 år spiser rugbrød hver dag. Det viser helt nye tal fra YouGov i en analyse udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet, som er et offentligt privat partnerskab, hvor Fødevarestyrelsen, Fødevarevirksomheder og sundhedsNGO’er arbejder sammen om at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.
Fredag d. 24. oktober er national fuldkornsdag, og i år vil Fuldkornspartnerskabet have danskerne til at tage fuldkorn med til fredagsmorgenmaden på arbejdspladserne. Læs baggrundshistorien her.
Download vores faktaark om fuldkorn.
May 2014
Danes now have an average intake of 63 grams whole grain per day and 30% of the Danish population now eats the recommended amount of 75 grams whole grain per day. Danes with the lowest whole grain intake have now doubled their intake compared to their previous average.
Maj 2014
Danskerne spiser nu i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen, og 30 % af befolkningen får den anbefalede mængde på 75 gram fuldkorn om dagen. De danskere, der spiser allermindst fuldkorn, spiser nu dobbelt så meget fuldkorn som tidligere.
Læs Fuldkornspartnerskabets pressemeddelelse Fuldkornsindtaget
sætter ny rekord
Læs DTU Fødevareinstituttets pressemeddelelse Langt mere fuldkorn i danskernes kost.
Læs også DTU Fødevareinstituttets rapport Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013.
December 2013
Vinterkulden og julestemningen har sænket sig over Danmark.
Julen er hyggens og festernes tid, så Fuldkornspartnerskabet giver dig
tre nye lækre opskrifter, der hjælper dig med at få fuldkorn i den søde
juletid.
Oktober 2013
Den 24. oktober afholder Fuldkornspartnerskabet National Fuldkornsdag, og det skal fejres! Under parolen Fuldkorn til folket vil vi byde på lækre fuldkornslogomærkede produkter på 7 af landets travleste DSB stationer. Du vil samtidigt have chancen for, at deltage i en konkurrence om, at vinde en tur i luftballon henover Danmark.
Juni 2013
Danskerne har for alvor taget budskabet om at spise mere fuldkorn til sig, og indtaget af fuldkorn er steget markant de sidste år. Det viser en midtvejsmåling fra den seneste kostundersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet har foretaget.
Marts 2013
Danskerne spiser stadig fuldkorn på trods af det store fokus på stenalderkost og stigende kulhydratforskrækkelse. Salget af de fuldkornslogomærkede produkter steg 7,2 % i 2012 ift. 2011. Og 82 % af den danske befolkning siger, at fuldkorn er sundt.
December 2012
Unge kvinder spiser mindre fuldkorn end gennemsnittet og langt mindre end den anbefalede mængde. Derfor vil en ny kampagne med Mathias ”Zanka” Jørgensen som model forsøge, at få de unge kvinders øjne op for fuldkorn. Det gælder nemlig om at få det hele med – også kimen og skaldelene, hvor de fleste vitaminer, fibre og mineraler sidder.
Oktober 2012
Onsdag den 24. oktober bliver den Nationale Fuldkornsdag fejret for første gang. Fuldkornspartnerskabet drager på fuldkorns roadtrip og besøger Aarhus, Odense og København i et orange folkevognsrugbrød under temaet ”få smag for fuldkorn”.
Maj 2012
Den landsdækkende ”Fuldkorn til dig i maj”-kampagne er nu sat igang! Vores mål er at få endnu flere danskere til at spise mere fuldkorn.
April 2012
Fuldkornsprodukter med det karakteristiske orange logo bliver i højere grad genkendt på hylderne. Og rigtig mange danskere vil gerne spise mere fuldkorn.
April 2012
I februar 2012 kørte Fuldkornspartnerskabet en kampagne under sloganet: ”Vil du have det hele med?” En letpåklædt kvinde i en korn-mark agerede blikfang, og kampagnen skulle få unge mænd til at få øjnene op for det orange fuldkornslogo.
Februar 2012
Unge mænd spiser for lidt fuldkorn, men det skal en ny målrettet kampagne lave om på. Løftede pegefingre er erstattet med opfordringer til at få det hele med.
Juli 2011
Sommeren byder på masser af lækre salater, frugter, bær og grøntsager, men får du også fuldkorn nok? Frivillige i Fuldkornspartnerskabet, Edith Rasmussen og Betina Herskind, som begge er ernærings og sundhedskonsulenter, giver her deres bud på lækre sommerretter med masser af fuldkorn i.
Maj 2011
Op mod 400 tilgængelige fuldkornsprodukter gør det nemmere end nogensinde før at vælge fuldkorn, når du køber ind. Det fejrer vi ved, at plante tre høje træer fyldt med fuldkornsprodukter midt på Københavns Hovedbanegård torsdag kl. 7-17 – og alle er inviteret!
April 2011
Danskerne har taget så godt imod det orange fuldkornslogo og fuldkornskampagnen, at der fra 29. marts 2010 til 27. marts 2011 er solgt over 72.000 tons produkter med fuldkornslogoet, alene i dagligvarebutikkerne. Et salg på over 1.2 milliarder kr. Derfor forlænger Fuldkornspartnerskabet indsatsen med yderligere tre år.
Januar 2011
Hos flere bagere i Danmark er der nu fuldkorn på hylderne, og det er noget kunderne kan lide. Nu kan man nemlig også få fuldkorn i lyse brødtyper, så kunderne kan få det bedste fra hele kornet, når de køber ind hos bagere rundt omkring i Danmark.
Januar 2011
I januar og februar gør A/S Dansk Shell en ekstra indsats for sund mad i både kantinen og på mødebordet, når Shells kantine Sodexo i samarbejde med Fuldkornspartnerskabet sætter fuldkorn på menuen.
Oktober 2010
Salget af fuldkornsprodukter med det genkendelige orange logo oplever en massiv vækst hos danskerne, som i stigende grad vælger knækbrød, hvedebrød, dybfrostbrød, rugbrød, morgenmadsprodukter og mel med fuldkorn.
Oktober 2010
Fuldkornsprodukter med det genkendelige orange logo på morgenbordet er i massiv vækst, og det er gode nyheder for folkesundheden. Men alt for mange får dog stadig langt under de 75 anbefalede gram fuldkorn om dagen.
Juni 2010
Danskerne er vilde med fuldkornsprodukter. Mens den samlede mængde af brød- og kornprodukter er konstant, er der stor vækst af fuldkornsprodukter med fuldkornslogoet. Det betyder, at danskerne i stigende grad erstatter hvedemelsprodukter med de grovere fuldkornsversioner. Det kan komme folkesundheden til gode.
Juni 2010
På halvandet år er andelen af produkter med fuldkorn steget eksplosivt i Hatting, og i dag udgør brød med fuldkornslogoet mere end en femtedel af det samlede salg.
Januar 2010
Fuldkornspartnerskabet har på et år næsten fordoblet danskernes muligheder for at købe fuldkornsprodukter. I dag kan forbrugerne vælge mellem 190 fuldkornsprodukter og producenter i partnerskabet melder om vækstrater på op til 20-30 pct. på de populære fuldkornsprodukter.
Januar 2010
Hvad har Manu Sareen, Kaya Brüel, Lotte Heise, fødevareministeren og ernæringsekspert Christian Bitz tilfælles? Svaret er, at de spiser masser af fuldkorn og gerne vil sætte fokus på folkesundheden. Derfor er de fuldkornsambassadører.
Januar 2010
Vær beredt! For der er fuld fart på de cirka 100 FUC!-agenter, der i hele landet spotter restauranter, caféer og kantiner, der har fuldkorn på menuen. FuldkornUnderCover!-agenterne er på gaden og opsøger lokale spisesteder og bagere for at få dem til at skilte med, hvilke af deres produkter, der indeholder fuldkorn. FUC!-agenternes mission er, at fuldkorn bliver let at finde på bagerens hylder og på restaurantens og caféens menukort.
November 2009
Flere fastfoodkæder melder sig på banen med sunde varianter af fastfood. McDonalds og nu også fastfoodleverandøren Just- Eat.dk har produkter med fuldkornslogoet i sortimentet. De vil give forbrugerne mulighed for et sundere valg – når der står fastfood på menuen.
August 2009
Det er ikke kun børn i institutioner, der snart får et gratis dagligt måltid. Når eleverne på teknisk skole mandag den 17. august begynder deres uddannelse, er det med fuldkornsmorgenmad og motion på skemaet.
April 2009
Meget tyder på, at det hidtil stigende indtag af lyst, fint hvedebrød er ved at vende. På bare to måneder har hver 5. dansker lært fuldkornslogoet at kende, og på bare tre måneder har landets største danskejede brødproducent, Kohberg Brød, lanceret 5 nye fuldkornsprodukter inden for lyst brød.
August 2009
På mindre end 2 måneder har hver 5. dansker lært fuldkornslogoet at kende. Det viser en analyse fra Nielsen Company for Fuldkornspartnerskabet. Og heldigvis er der en sammenhæng mellem kendskab til logo og det at købe madvarer med et højt indhold af fuldkorn. Fuldkorn indeholder flere fibre, mineraler og vitaminer og er en del af Fødevarestyrelsens otte kostråd.
Januar 2009
I dag begynder en helt ny sundhedskampagne. Kampagnen, der løber frem til 2011, stiller skarpt på fuldkorn.
December 2008
Der skal knuses et par fordomme, spædes op med lidt ny viden, og så skal der tilsættes hygge. Fuldkornsbrød skal blive hyggeligere, hvis danskerne skal ændre på deres brødvaner og blive bedre til at spise fuldkorn. Danske bagere har eksperimenteret med nye opskrifter, og Danmarks bedste fuldkornsbrød er kåret.
Maj 2008
En ny undersøgelse slår fast, at danskerne skal spise fuldkorn hver dag – mindst 75 gram om dagen.
Maj 2008
Vi bør spise mindst 75 gram fuldkorn om dagen i form af forskellige fuldkornsprodukter som havregryn, brød, fuldkornspasta og fuldkornsris. Det er anbefalingen i en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet. Fuldkorn kan bidrage til at nedsætte risikoen for en række alvorlige sygdomme. Men i dag spiser kun 6 % af danskerne den anbefalede mængde.