Vaniljekranse med fuldkorn

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Smut mandlerne ved at hælde kogende vand over dem. Lad dem hvile i 5 minutter og smut dem derefter. Blend mandlerne fint. Hak herefter valnødderne fint.

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn, sukker, mandler, valnødder og blødt smør sammen. Tilsæt herefter æg og begge slags mel.

Saml dejen og sæt den på køl i 1 time.

Brug en maskine til at forme vaniljekransene.

Bag vaniljekransene i ca. 10-12 minutter ved 175 grader. Hold øje med dem undervejs. Vaniljekransene skal være let gyldne, når de tages ud, men de bliver først sprøde, når de er kølet af.

Ingredienser

45 stk.
140 gram mandler 40 gram valnødder 2 stk. vaniljestænger 200 gram blødt smør (stuetemperatur) 160 gram sukker 2 æg 60 gram hvedemel 140 gram hvid hvede

Over 21.000 følgere på Facebook

Få de seneste opskrifter og deltag i konkurrencer og events.

Hvor mange får nok fuldkorn?

Kun 30 % af den danske befolkning får den anbefalede mængde på 75 gram fuldkorn om dagen.

Flere desserter med fuldkorn