Rugbarbercrumble

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Skyl rabarberne og skær top og bund fra. Skær dem derefter i tern (ca. 1-2 cm tykke).

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Læg vaniljekornene på et skærebræt, hæld 1 tsk. sukker hen over og bland sukkeret og vaniljekornene med spidsen af en kniv på skærebrættet.

Kom rabarberne og det resterende sukker i en gryde sammen med vanilje/sukkerblandingen og lad det koge ved svag varme i 10-15 min. (rabarberne skal være bløde, men ikke udkogt).

Mens rabarberne står og koger, tørrist da 100 gram rugbrød let i øvnen og riv dem derefter i små stykker.

Bland nu havregryn, rugbrød, hvedemel og smør og ælt dem til en crumble. Hak mandlerne groft.

De kogte rabarber hældes nu i et tærtefad og crumblen smuldres hen over rabarberne.

Til sidst toppes crumblen med mandlerne.

Sæt tærtefadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.

Server rugbarbercrumblen med creme fraiche.

Tip

Hvis du vil spare på smørret, kan du riste havregrynene med sukkeret og en lille smule smør på panden. Det smeltede sukker gør havregrynene dejligt knasende. Husk at røre godt rundt undervejs.

Ingredienser

6-8 personer
100 gram smør 100 gram havregryn 75 gram hvedemel 100 gram fuldkornslogomærket rugbrød 100 gram sukker 1 stk. vaniljestang 600 gram rabarber 50 gram mandler creme fraiche som tilbehør

Flere desserter med fuldkorn