Kiks med fuldkorn

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Bland mel, salt, mælk, olie og sesam og ælt til en ensartet masse er opnået. På et meldrysset bord rulles dejen tyndt ud med kagerulle og udstikkes eller skæres i den ønskede form. Pensl med sammenrørt æg og drys med sesamfrø, flagesalt eller kanel/sukker, hvis de er til den søde tand. Bag på en bageplade ved 180 grader i 10-15 min, tjek dem undervejs!

Tip

Toppet med sesam eller salt er kiksene gode til fx ost, guacamole eller din favorit dip.


Ingredienser

ca. 40 stk.
150 g rugmel 150 g hvedemel 1-1½ dl mælk ½ dl rapsolie 50 g sesamfrø en knivspids salt
Topping
æg til pensling kanel sukker sesamfrø

Flere desserter med fuldkorn