Julekugler

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Jul er lig med hygge, fællesskab og søde sager. Disse julede dadelkugler er nemme at lave, og der rig mulighed for at tage børnene med i køkkenet. Julekuglerne minder om havregrynskugler, som er en kendt dansk juleklassiker.

Fremgangsmåde

Dadlerne udblødes i koldt vand i minimum 1 time. Alle ingredienser køres i en foodprocessor og trilles til små kugler.

Tip

Kuglerne kan f. eks. vendes i kokos, kakao, hakkede mandler eller overtrækkes med smeltet chokolade.


Ingredienser

Ca. 35 kugler
100 g havregryn 100 g kokosmel 50 g kakao 12 dadler (udblødt i vand) 30 g kokosolie 1 tsk. vaniljepulver 2 tsk. kanel ½ tsk. nelliker, stødt 1 økologisk appelsin, skal og saft herfra 3 spsk. kaffe lidt salt

Flere snacks med fuldkorn