Torsk med rugkernesalat og tomatsalat

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Riv blomkål på et rivejern eller i en foodprocessor.

Kog rugkerner og bland med blomkål eller vend de poppede kerner direkte i blomkålen. Riv parmesanost, skyl spinaten, hak mandlerne og vend de 3 ingredienser i blomkålsblandingen.

Steg fisken på en pande eller i ovnen med lidt salt og peber på.

Skær rødløg i små tern og skær tomaterne i kvarte. Bland rødløg og tomater og tilsæt balsamico.

Server fisken med rugkernesalaten og tomatsalaten.

Ingredienser

4 personer
200 gram rugkerner eller 100 gram poppede rugkerner 50 gram babyspinat 1 stk. blomkål (645 gram) 45 gram mandler 50 gram parmesan 700 gram torsk eller anden fisk 1/2 stk. rødløg 15 stk. cherrytomater 2 tsk. balsamicoeddike salt peber

Hvor mange børn får nok fuldkorn?

43 % af børn i alderen 4-14 år får den anbefalede mængde fuldkorn om dagen.

Spis 75 gram fuldkorn om dagen

Den officielle anbefaling for fuldkorn er mindst 75 gram om dagen.

Flere hovedretter med fuldkorn