Forårsrisotto med asparges og spinat

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg og steg det i olien. Når løgene er blevet gennemsigtige, tilsættes ris og steges med i et par minutter. Tilsæt hvidvin og kog til det er næsten helt fordampet.

Kom vand og bouillonterning i gryden og kog lige så længe, som det angives på rispakken. Det er vigtigt, at risene hele tiden er dækket af vand. Tilsæt derfor mere vand, hvis for meget fordamper under kogningen.

Når risene er kogt færdige, fjernes låget og det resterende væske koges væk, indtil der kun er lidt tilbage på bunden af gryden. Tilsæt spinat og asparges skåret i mindre stykker og lad det koge med i 1 minut.

Kom til sidst ricottaen i og rør rundt, indtil risottoen samler sig.

Ingredienser

4 personer
300 g. brune fuldkornsris 1 dl hvidvin 1 tsk. olie 1 løg 2 fed hvidløg 100 g. ricotta 200 g. spinat 200 g. asparges 6 dl vand 1 grøntsagsbouillonterning

Flere hovedretter med fuldkorn