Bag-selv blandinger

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der er fuldkorn. Få styr på det hele her.

Krav til fuldkornsindhold i fuldkorns bag-selv blandinger er mindst 50 % fuldkorn regnet på den færdigvares tørstof (% TS) og mindst 30 % fuldkorn regnet som QUID.* Begge dele skal være opfyldt.

I Danmark kan man finde mange forskellige bag-selv blandinger med fuldkorn.
Kig efter det orange fuldkornslogo når du handler, så er du sikker på at få en bag-selv blanding fyldt med fuldkorn med hjem!

* Vægten af tørstof fra fuldkornsingredienser i % af den samlede vægt af tørstof i færdigvaren. QUID er forholdet mellem vægten af alle fuldkornsingredienserne og vægten af det færdige brød regnet i procent.

Bag-selv blanding - rugbrød

Hvis din bag-selv blanding er et rugbrød, er det desuden et krav, at mindst 30% af cerealierne skal være fuldkornsrug.

Øvrige krav til fuldkornslogomærkede bag-selv blandinger

BRØDBLANDING
• Fedt = højst 7 g/100 g
• Sukkerarter totalt = højst 5 g/100 g
• Salt = højst 1,0 g/100 g
• Kostfiber = mindst 5 g/100g
RUGBRØDSBLANDING
• Fedt = højst 7 g/100 g
• Sukkerarter totalt = højst 5 g/100 g
• Salt = højst 1,2 g/100 g
• Kostfiber = mindst 6 g/100g

Andre fuldkornsprodukter