Fuldkornsris

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der er fuldkorn. Få styr på det med risene her.

En anderledes oplevelse

Når man smager fuldkornsris for første gang, vil man sikkert få en anderledes oplevelse end med hvide ris. Fuldkornsris har mere tekstur og skal tygges lidt mere igennem, men har også en mere kompleks og rig smag.

Hvordan bruger man fuldkornsris?

Prøv dig frem med fuldkornsris på din yndlings opskrift med lynstegte ris eller på en rispilaf med grøntsager.
Du kan også få inspiration til retter blandt vores opskrifter.
Prøv fx denne lækre Sort Rissalat.

Krav for fuldkornsris

Krav til fuldkornsindhold i fuldkornsris er 100 % fuldkorn regnet på produktets tørstof (% TS).*

Øvrige krav til fuldkornslogomærkede ris: indhold af kostfiber = mindst 3 g/100 g.

Kig efter det orange fuldkornslogo når du handler, så er du sikker på at få fuldkornsris med hjem.

* Vægten af tørstof fra fuldkornsingredienser i % af den samlede vægt af tørstof i færdigvaren.

I Danmark kan man finde følgende typer fuldkornsris

FULDKORN
• Brune ris
• Røde ris
• Sorte ris
IKKE FULDKORN
• Vilde ris
• Parboiled ris

Andre fuldkornsprodukter