Håndværksbagere

Håndværksbagerne spiller en afgørende rolle for at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Vi har gjort det nemt at bage med fuldkorn. Her på siden finder du al den information og materialer du har brug for, for at komme godt i gang med fuldkorn i dit bageri.

Fuldkorn hos håndværksbagerne

Når du bager med fuldkorn, kan du bruge det orange fuldkornslogo, så længe du er medlem af BKD. På den måde gør du det nemt for dine kunder at vælge fuldkorn først.

Inden du begynder at bruge logoet, skal du sætte dig grundigt ind i reglerne for, hvordan logoet må bruges. Det kan du lære alt om med de materialer du finder i hånværksbagerpakken. Så hjælp os med at passe godt på logoet, ved at sætte dig og dit personale godt ind i reglerne.

3 hurtige tips

#1 Bag brød der lever op til fuldkornslogoet

Du kan sikre dig al den nødvendige viden ved at læse vores håndværksbagerpakken. Hjælp til beregninger på eget fuldkornsbrød finder du i Regler for brug af logo.

#2 
Fortæl kunderne, at der er fuldkorn i brødet

Når du bruger fuldkornslogoet i butikken, er det et krav, at du hænger information op til kunderne om, at Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser 75 gram fuldkorn om dagen. En guide til hvordan du kan bruge fuldkornslogoet i butikken findes i Regler for brug af logo.

#3 
Sæt dig grundigt ind i reglerne

I uddannelsesmaterialet Spørg mig om fuldkorn og i fuldkornslogomanualen er alle regler for brug af fuldkornslogoet beskrevet. Her får du også mere information om fuldkornslogoet, kriterierne bag logoet, en forklaring på hvad fuldkorn egentlig er og hvorfor det er så vigtigt, at vi spiser nok fuldkorn. Test dig selv og dit personale med fuldkornsquizzen.

Håndværksbagerpakken

Vi har gjort det nemt for håndværksbagerne at bage med fuldkorn – hent alle elementerne i håndværksbagerpakken her.

Regler for brug af logo

Spørg mig om fuldkorn

Fuldkornslogomanualen gældende fra 1. marts 2015 - 31. marts 2020

Værktøjskasse om fuldkorn

Vil du være fuldkornsbager? Du kan finde inspiration til, hvordan du kommer i gang med fuldkorn i værktøjskassen, som blandt andet indeholder folderen Sådan bliver du fuldkornsbager. Værktøjskassen indeholder også en skabelon til sigtning af mel på brød samt et USB-stik med blandt andet en video om poolish og surdej. Du kan bestille en gratis værktøjskasse ved at skrive til martine@fuldkorn.dk

Test din viden om fuldkorn

Tag vores fuldkornsquiz, og find ud af hvor meget du ved om fuldkorn. Hvis du svarer korrekt på alle spørgsmålene, sender vi dig et badge - så ved dine kunder det er dig, de kan spørge om fuldkorn!

fuldkornsbadge

Spis 75 gram fuldkorn om dagen

Den officielle anbefaling for fuldkorn er mindst 75 gram om dagen.

Over 20.000 følgere på Facebook

facebook alt
Få de seneste opskrifter og deltag i konkurrencer og events.

Kender fuldkornslogoet

Hele 68 % af den danske befolkning kender det orange fuldkornslogo.

Hvad er fuldkorn?
Læs mere om fuldkorn
Hvorfor spise fuldkorn?
Gode grunde til at spise fuldkorn
Spis fuldkorn
Det er nemt at få 75 g fuldkorn om dagen.
7 myter om fuldkorn
Myter er til for at blive punkteret!
Fuldkornslogoet
Alt om fuldkornslogoet.
Opskrifter med fuldkorn
Lækre opskrifter med fuldkorn!